Companii

Dana Cortina, promovată ca director general al unuia dintre cei mai mari dealeri ai VW din Spania

Dana Cortina, promovată ca director general al unuia...

Autor: Bogdan Alecu

09.12.2013, 00:08 583

Dana Cortina, actualul director general al Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding în România, va pre­lua de la 1 februarie anul viitor funcţia de director general al Volks­wa­gen Group Retail Spania (VGRS), cel mai mare dealer al grupului VW din Spania. Grupul Porsche funcţionează în Spania în baza unui sistem dual de management, astfel că Dana Cortina este director general alături de un executiv spaniol.

În România, de la 1 februarie la con­du­ce­rea Porsche Inter Auto va veni austriacul Peter Copetti, care în prezent de­ţine funcţia de CEO al Porsche Viena Simmering.

VGRS aparţine de Grupul Volkswagen, dar după ce grupul german a preluat în 2011 şi Porsche Holding, compania austriacă este responsabilă şi de dealerul spaniol.

România vs. Spania

Dealerul VGRS reprezintă o reţea formată din 19 dealeri cu 40 de centre în cele mai mari oraşe ale Spaniei, în care sunt comercializate anual aproape 20.000 de maşini din mărcile Volkswagen, Audi şi Seat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO