Companii

Daniel Dăianu: O chestiune îngrijorătoare este "the big shift". Asia revine după 500 de ani într-un stil care produce frisoane

Autor: Gabriel Razi, Andreea Mioara Neferu

14.06.2012, 10:20 17846

Înalţi oficiali ai statului şi reprezentanţi ai celor mai mari bănci şi companii din România dezbat, în cadrul conferinţei "Cei mai mari jucători din economie", organizată de Ziarul Financiar, cum poate economia românească să iasă din zona de creştere de 1-2% şi care sunt motoarele de creştere în perioada 2012-2020? Ce rol trebuie să aibă capitalul românesc? Şi, dacă vom reuşi să obţinem mult dorita creştere economică, se va schimba standardul mediu de viaţă al cetăţenilor români, apropiindu-se în sfârşit de cel occidental?

Ora :13:45 Horaţiu Berdilă, CEO Romsys

►"Durerea principală a IT-iştilor în general este o problemă care ne afectează pe noi toţi: integrarea bazelor de date din tot ce înseamnă sector public. Când se va întâmpla asta, va exista un mare plus pentru toată lumea". Detalii aici.


Ora 13:15: Dragoş Damian, CEO Terapia

►"Numai când treci printr-o fabrică şi auzi zumzetul maşinilor de cusut şi al aparatelor de sudură, înţelegi ce e industria şi o iubeşti. Dacă regimul Ceauşescu a lăsat ceva bun, atunci este industria chimică şi petrochimică". Detalii aici.


Ora 12:15. Constantin Toma, director general Romet Grup

►"Tehnologiile moderne necesită foarte puţini oameni. La energie regenerabilă, spre exemplu, ai numai paznici la o centrală eoliană. Şi atunci, de unde să se creeze locuri de muncă?". Citiţi mai multe declaraţii ale directorului Romet aici.


Ora 11:45Ovidiu Ghiman, director executiv strategie şi comercial rezidenţial Romtelecom

Foto: Silviu Matei

►Trebuie să recunoaştem că lumea telecomunicaţiilor fixe nu mai este a cea a telefoniei fixe, ci cea a televiziunii, a consumului de conţinut. "În vremuri grele nu avem neapărat luxul de a avea atenţia clienţilor", susţine oficialul Romtelecom. Care sunt argumentele sale? Click aici pentru mai multe informaţii.


Ora 11:15.Panos Makris, Chief Commercial Officer Cosmote

Foto: Silviu Matei

►Toata lumea e afectată de Grecia, nu doar Romania. Grecia e o ţară care a avut o abordare dezechilibrată în ceea ce priveşte cheltuielile publice, respectiv veniturile publice. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a presiunii politice şi a unei stări de euforie mai pronunţate decât ar fi fost cazul. Grecia are şansa, odată cu această criză, să îşi redefinească fundamentele. La câţi clienţi a ajuns Comsote pe telefonie mobilă? Citiţi aici datele furnizate de Panos Makris la conferinţa ZF.


Ora 10:45 Adrian Borotea, membru al directoratului CEZ România

Foto: Silviu Matei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO