Companii

Datoriile bugetare ale Daewoo, anulate prin preluarea activelor?

07.11.2006, 17:48 16

Ministerul Economiei intentioneaza sa anuleze datoriile bugetare ale Daewoo Automobile Romania, estimate de Directia Vamala Craiova la circa 752 mil. euro, prin trecerea in domeniul privat al statului a activelor uzinei auto, au declarat surse oficiale.
Activele vor fi preluate de o noua societate care va fi privatizata.
Automobile Craiova a informat Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), printr-o scrisoare trimisa la 27 octombrie, ca asupra patrimoniului Daewoo Automobile Romania au fost luate masuri asiguratorii, inclusiv interdictia in vama, sechestrul asupra bunurilor si popriri asiguratorii asupra conturilor. In documentul transmis OPSPI se arata ca masurile au fost dispuse in urma unui control efectuat de Directia Regionala Vamala Craiova, care s-a finalizat cu incheierea, la 13 octombrie 2006, a unui proces-verbal prin care s-a stabilit ca Daewoo Automobile Romania are de rambursat la buget 751,6 mil. euro.
Conducerea Automobile Craiova a solicitat OPSPI clarificari privind modul de rezolvare a problemei, amintind ca directorii si administratorii coreeni ai Daewoo Automobile Romania, numiti de compania Daewoo Motor, au fost eliberati de raspundere in acest sens, prin contractul de preluare de catre statul roman a pachetului majoritar de actiuni la uzina din Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO