Companii

Deficitul de candidaţi în industria prelucrătoare s-a accentuat în zonele cu mulţi investitori

Deficitul de candidaţi în industria prelucrătoare s-a...

Autor: Adelina Mihai

15.06.2016, 07:00 1179

Aproape trei din zece angajatori din România estimează că va face noi angajări în perioada iulie-septembrie 2016, acestea fiind cele mai optimiste planuri de angajare din ultimii opt ani din România, arată rezultatele unui studiu realizat de furnizorul de soluţii privind forţa de mun­că Manpower.

Cele mai multe noi angajări se vor face în nord-vestul ţării şi în centru, precum şi în Capitală, în timp ce planuri mai puţin ambiţioase au angajatorii din nord-estul ţării. În ceea ce priveşte industriile în care se vor face cele mai multe noi angajări, studiul Manpower arată că cele mai multe recrutări se vor face în industria prelucră­toare, în construcţii, în sectoarele finanţe, asigurări şi servicii imobiliare şi servicii de afaceri şi comerţ.

„Încă din trimestrul actual (trimestrul II), clienţii noştri din industria prelucrătoare au dat deja semnale ale intensificării activităţii de angajare, cu efecte asupra competiţiei pentru forţa de muncă disponibilă în anumite regiuni ale ţării, precum vest, centru sau Bucureşti şi Ilfov, unde proiectele de recrutare s-au înmulţit şi profilurile căutate s-au diversi­ficat, iar deficitul de talente se resimte din ce în ce mai accentuat“,  a spus Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România, o companie cu afaceri de 175,8 milioane de lei în 2015 şi 5.473 de angajaţi (inclusiv în regim temporar).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO