Companii

Delta mizeaza pe un grad de ocupare de peste 80% in 2008

05.12.2007, 18:51 14

Compania aeriana Delta Air Lines, care a introdus cursa directa Bucuresti-New York in luna iunie a acestui an, mizeaza in 2008 pe un grad de ocupare de peste 80%, performanta atinsa in lunile de vara din acest an.
"In general, piata zborurilor spre America este in crestere, avand in acest an o dinamica de 15%", a spus Corina Enciu, country manager al Delta Air Lines. In perioadele de low-season (de exemplu lunile de toamna), compania a introdus promotii pentru a stimula traficul. Astfel, in septembrie biletele au fost cu circa 20% mai ieftine, iar pentru bilete achizitionate in decembrie compania va opera din nou reduceri de pret.
"Pentru zborurile intre 13 si 24 decembrie nu este valabila aceasta promotie pentru ca aveam deja un grad de ocupare ridicat", a spus Corina Enciu, care a confirmat ca incarcarea depaseste pentru aceasta perioada 70%.
Gradul de ocupare in lunile de toamna a fost cu circa 10% mai scazut decat in mod normal, dar s-a pastrat la un nivel ridicat. Compania a transportat in primele 100 de zile (trei luni de operare) 16.000 de pasageri, ceea ce inseamna ca la sase luni numarul de pasageri transportati in si dinspre Romania va fi de aproximativ 30.000, potrivit estimarilor ZF.
Delta Air Lines opereaza patru zboruri dus-intors pe saptamana pe ruta Bucuresti-New York, dar inca de la lansare reprezentantii companiei au spus ca analizeaza majorarea frecventei pe aceasta ruta. Pana acum insa nu s-a luat nicio decizie in acest sens.
Delta Air Lines vinde in Romania intre 15% si 20% din bilete direct, in timp ce cea mai mare pondere a vanzarilor se realizeaza prin intermediul agentiilor de turism.
Compania face parte din alianta SkyTeam alaturi de companii precum Air France, Alitalia, Czech Airlines, KLM sau Northwest Airlines. Principalii competitori ai companiei pe piata locala sunt Lufthansa, Air France - KLM sau Tarom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO