Companii

Deschiderea outletului Mega Designer din Capitala, amanata pentru martie anul viitor

Deschiderea outletului Mega Designer din Capitala, amanata pentru martie anul viitor

Proiectul va fi dezvoltat in doua etape, prima faza urmand a fi formata din spatii comerciale cu o suprafata de circa 17.000 de metri patra

30.09.2008, 14:09 52

Centrul comercial de tip outlet Mega Designer, situat la intrarea pe autostrada Bucuresti-Pitesti, a carui deschidere era programata pentru trimestrul patru al acestui an, va fi inaugurat in luna martie a anului viitor, a declarat pentru ZF Chang S. Oh, managing director al Mega Company, dezvoltatorul proiectului.

"Daca nu poti deschide cu cateva luni inainte de Craciun, pentru a putea beneficia din plin de aceasta perioada, mai bine amani pentru la primavara, tinand cont ca nici ianuarie nu este o luna buna pentru deschideri. Noi vom deschide in martie, deoarece am avut de-a face cu multe amanari care nu au depins de noi", a declarat Chang.
Proiectul va fi dezvoltat in doua etape, prima faza urmand a fi formata din spatii comerciale cu o suprafata de circa 17.000 de metri patrati.
Mega Designer nu este singurul mall a carui deschidere este amanata pentru anul viitor, in aceeasi situatie regasindu-se si proiectele ERA Shopping Park Oradea, Euromall Galati sau Sun Plaza din Bucuresti. "Am avut o serie de containere blocate in portul Constanta (centrul comercial este realizat cu ajutorul unor prefabricate aduse cu vaporul din Statele Unite - n.r.). In plus, o serie de retaileri ne-au solicitat deschiderea centrului anul viitor, deoarece au bugetele date peste cap si
le-ar fi greu sa investeasca intr-o noua locatie in acest an", a adaugat Chang.
Dezvoltarea centrului comercial prevede si constructia unei a doua etape, care sa duca suprafata inchiriabila a proiectului la peste 38.000 de metri patrati. Mega Designer Outlets este realizat pe un teren de 17 hectare, valoarea investitiei fiind estimata la 80 de milioane de euro.
Potrivit lui Chang, prima etapa a proiectului este preinchiriata in proportie de aproximativ 60-65%, ceea ce inseamna spatii comerciale cu o suprafata de peste 10.000 de metri patrati.
In imediata vecinatate a proiectului Mega Designer Outlets se afla in constructie un al doilea centru comercial de tip outlet, Fashion House Outlet Center, a carui deschidere este programata pentru 26 noiembrie. Fashion House Outlet Center va face parte din parcul de retail West Park, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & wooD, care cuprinde in prezent un magazin Hornbach, alaturi de care vor fi deschise unitati ale retailerului de mobilier Kika si a lantului de produse electronice si electrocasnice Technomarket.
In centrele comerciale de tip outlet sunt deschise, de regula, magazine operate direct de producatori, fie ei vestimentari sau de alta natura, in care preturile produselor pot fi mai mici cu 30-70%, companiile fiind scutite de adaosurile diferitilor intermediari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO