Companii

Dezvoltatorul Casei Radio aduce inca 300 mil. euro

28.03.2008, 18:43 20

Compania de dezvoltare imobiliara Plaza Centers, implicata in dezvoltarea proiectului Dambovita Center, de pe platforma Casei Radio din Capitala, a incheiat un parteneriat cu firma BAS Development, alaturi de care vizeaza investitii de aproape 300 mil. euro in cinci proiecte rezidentiale si doua imobile de birouri, se arata in raportul companiei.
Plaza Centers este o subsidiara a companiei Europe Israel, controlata de omul de afaceri Mordechay Zisser, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Israel.
Proiectele sunt localizate in Bucuresti, Brasov si Ploiesti, cel mai important dintre ele fiind dezvoltarea unui ansamblu rezidential denumit Poiana Brasov, care implica o investitie de 155 mil. euro si vizeaza constructia unui complex de 130.000 de metri patrati.
Tot in zona Brasov, Plaza Centers va investi in alte doua proiecte, unul rezidential si unul de birouri, care vor atrage investitii cumulate de peste 50 de milioane de euro.
Plaza Centers detine o participatie de 50,1% in parteneriatul cu BAS, joint-venture-ul creat avand la randul sau o participatie de 50% in aceste proiecte, precum si in alte trei dezvoltari din Ploiesti, unde vor fi dezvoltate doua ansambluri rezidentiale si un imobil de birouri, in urma unor investitii de 65 mil. euro.
In plus, acest parteneriat detine o participatie de 25% intr-un proiect rezidential din Bucuresti, care implica investitii de 17,7 milioane de euro. Per total, participatia Plaza Centers in aceste proiecte este de circa 70 de milioane de euro, potrivit datelor prezentate. Alaturi de aceste investitii, Plaza Centers este implicata in Romania in alte sapte proiecte care vor cuprinde in special spatii comerciale in orasele Bucuresti, Iasi, Timisoara, Slatina, Targu-Mures, Miercurea Ciuc si Hunedoara, in urma unor investitii de aproximativ 1,5 miliarde de euro.
Cel mai mare proiect este cel derulat pe platforma Casei Radio din Capitala, care va avea o suprafata construita de aproximativ 350.000 de metri patrati.
Valoarea activelor detinute de Plaza Centers in pietele din Europa Centrala si de Est in care este prezenta a depasit un miliard de euro, compania avand in portofoliu 30 de proprietati in tari precum Romania, Polonia, Cehia sau Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO