Companii

Dezvoltatorul celui de-al patrulea mall din Cluj cauta companie de constructii

Dezvoltatorul celui de-al patrulea mall din Cluj cauta companie de constructii

Akademia Center va include pe langa spatiile de retail si servicii si spatii de birouri de clasa A

08.01.2008, 17:43 99

Dezvoltatorul imobiliar clujean Nisco Invest a anuntat ca intentioneaza sa demareze pana la inceputul lunii martie lucrarile de constructie la complexul comercial Akademia Center Cluj, investitie estimata la peste 30 de milioane de euro.
"Am primit autorizatia de constructie luna trecuta, iar in acest moment suntem in proces de licitatie pentru contractorul general al proiectului nostru", a declarat pentru ZF Transilvania Ovidiu Bojan, directorul executiv al Nisco Invest.
Centrul comercial va avea o suprafata de 41.000 de metri patrati, iar termenul de finalizare al proiectului este primul trimestru al anului viitor.
Akademia Center va include pe langa spatiile de retail si servicii, spatii de birouri de clasa A, precum si spatii medicale. Suprafata inchiriabila a proiectului este de 18.000 de metri patrati, iar finantarea provine atat din surse proprii, cat si din fonduri atrase de la banci.
Reprezentantii companiei nu au oferit detalii cu privire la identitatea viitorilor chiriasi, insa au precizat ca la sfarsitul anului trecut mai mult de jumatate din spatiile disponibile erau precontractate.
Akademia Center va fi construit pe un teren concesionat de la Consiliul Judetean, pe o perioada de 49 de ani. Dezvoltatorul proiectului estimeaza ca noul centru va aduce anual aproximativ 200.000 de euro Consiliului Local Cluj, cifra reprezentand taxe de impozitare pe cladire.
Compania Nisco Invest face parte dintr-un grup de opt firme, care si-a inceput activitatea pe piata locala din 1990 si care anul trecut a realizat o cifra de afaceri totala de 23 de milioane de euro. Firma a dezvoltat pana in prezent proiecte imobiliare in Cluj-Napoca si Satu Mare, valoarea lor totala fiind de aproximativ 5 milioane de euro. Conducerea Nisco Invest intentioneaza de asemenea sa deruleze investitii imobiliare in Targu-Mures. Actionarii Nisco Invest sunt sotii Calin si Cristina Nistor din Cluj-Napoca.
Proiectul din Cluj-Napoca al Nisco va fi promovat de compania Colliers International, liderul pietei de consultanta imobiliara in functie de cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO