Companii

Diamedix si-a bugetat o crestere de 30% dupa preluarea de catre GED

Diamedix si-a bugetat o crestere de 30% dupa preluarea de catre GED
29.03.2009, 15:52 1307

Recent pachetul majoritar de actiuni al firmei a fost preluat de catre fondul de investitii GED care a platit 12,5 mil. euro pentru 80% din titluri intr-o tranzactie care a vizat atat o achizitie propriu-zisa de actiuni de 8,5 mil. euro, cat si o majorare de capital.

"Am realizat aceasta vanzare pentru a asigura dezvoltarea in continuare a firmei", a spus Vasilis Chrelias, care pastreaza 20% din actiunile Diamedix.
El are un contract de management conform caruia va ramane la conducerea companiei in urmatorii patru ani.
Alaturi de Vasilis Chrelias, in cadrul tranazactiei a mai vandut si omul de afaceri de origine greaca Papadopoulos Nikolaos, care a cedat 29,98% din titluri, iesind in acest fel din afacere.
Chrelias spune ca situatia economica dificila nu a influentat preluarea Diamedix, fondul de investitii avand exclusivitate pentru finalizarea negocierilor.
"Evaluarea s-a facut in 2008 si a ramas stabila. Sectorul medical este mai putin afectat de criza. Primele doua luni care s-au incheiat arata ca rezultatele sunt la un nivel comparabil cu cel din 2008", a mai spus omul de afaceri.
Vasilis Chrelias nu este la prima afacere de pe piata locala, el detinand tipografia Ditovis de la Cluj, alaturi de un alt actionar. Chrelias a venit in Romania in 1982 pentru a urma cursurile Facultatii de Chimie - Fizica, a plecat in 1987 pentru a reveni la finele lui 1995. Spune ca s-a intors pentru ca avea cunostinte in domeniu si astfel a pus bazele Ditovis si apoi Diamedix. "Romania a fost o tara promitatoare, cu o crestere economica sustinuta, si am avut avantajul ca am cunoscut limba romana si mediul de afaceri", a spus Vasilis Chrelias.
Cu Papadopoulos Nikolaos, partenerul de la Diamedix, s-a cunoscut in Grecia, astfel ca "a intrat ca investitor nu ca parte activa". "Am inceput cu trei oameni si cu o investitie de 10.000 de dolari. La inceput a fost dificil, insa am investit permanent tot profitul si am ajuns unde suntem astazi", a mai spus omul de afaceri.
In legatura cu efectele crizei asupra companiei, el este de parere ca vor fi minore, un eventual impact putandu-se resimti pe partea de cash flow. "Pana in 2012 avem un plan agreat cu GED, iar tinta noastra este sa devenim cea mai puternica firma din domeniu", a mai spus Chrelias.
Fondul spaniol de investitii GED are in portofoliu companii precum Happy Tour (agentia de turism), Fonomat (retea de magazine de telefoane mobile si servicii de telefonie mobila) si Rosegur Holding (grupul de servicii de paza si protectie).
Piata produselor diagnostice a fost evaluata de ca-tre EDMA (Euro-pean Diagnostic Manufacturers Association - Asociatia Europeana a Distribuitorilor de Diagnostice) la 70 mil. euro in 2007. O alta companie prezenta pe aceasta piata este Top Diagnostics, care de asemenea a facut obiec-tul unei tranzactii in ultima perioada, dupa ce grupul elvetian Roche a preluat activele care aveau legatura cu distributia produselor sale. Roche a devenit in acest fel cel mai mare jucator pe acest segment, compania fiind si liderul pietei farmaceutice locale. Distributia de diagnostice este extrem de fragmentata, fiind prezenti peste 30 de jucatori cu afaceri de peste jumatate de milion de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO