Companii

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Alina Ban - Cosmote

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Alina Ban - Cosmote

Autor: Business Magazin

14.07.2011, 00:02 1549

Alina Ban, 37 de ani, este responsabilă cu dezvoltareaorganizaţională şi trainingul celor câtorva mii de angajaţi aiCosmote, Telemobil, Germanos şi Sunlight.

Senior managerul de dezvoltare organizaţională al Cosmote aabsolvit Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie."Iniţial mi-am dorit să profesez în învăţământ, dar pe parcursmi-am dat seama că nu e ce-mi doresc cu adevărat", spune Alina Ban.S-a angajat în 1998 în departamentul de resurse umane al PoşteiRomâne, instituţie care număra la vremea aceea în jur de 35.000 deangajaţi.

Alina Ban este unul dintre cei 600 de tineri manageri pe carerevista Business Magazin i-a propus în ultimii şase ani ca osoluţie pentru schimbarea României.

Trei ani mai târziu, a acceptat o poziţie de director de resurseumane la Delta Distribution, iar în 2002 s-a mutat ladistribuitorul IT&C Scop Computers. "Diferenţa dintre mediulpublic şi cel privat este foarte mare din multe puncte de vedere",mai spune Ban.

A urmat o perioadă de un an în care a condus departamentul deresurse umane al Campofrio, iar din ianuarie 2008 s-a alăturatechipei Cosmote, unde se ocupă de tot ce înseamnă dezvoltareprofesională şi training al angajaţilor din Cosmote, Telemobil(Zapp), Germanos şi Sunlight, în funcţie de obiectivele şi nevoilecompaniilor.

Se ocupă totodată şi de coordonarea bugetelor pentru acesteactivităţi, cele mai mari sume de care a fost responsabilă AlinaBan până acum fiind de până la un milion de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO