Companii

Directorul executiv si cel financiar au plecat de la A&D Pharma

29.08.2008, 19:24 46

Actionarii celui mai mare grup farma local, A&D Pharma, i-au inlocuit pe directorul executiv si pe cel financiar, intr-o remaniere a managementului.
Robert Popescu a fost numit director executiv interimar (CEO) al A&D Pharma, dupa ce Dragos Dinu a renuntat la pozitia pe care a ocupat-o timp de sase ani. In prezent, grupul deruleaza un proces de selectie.
De asemenea, A&D Pharma a anuntat ieri si schimbarea directorului financiar (CFO). Roger de Bazelaire, care a preluat functia in septembrie anul trecut, a fost inlocuit de Dimitris Sophocleous. El a lucrat anterior in cadrul operatorului de telefonie Romtelecom, unde a fost CFO in perioada 2004-2007. Popescu va continua sa ocupe si functia de director operational (COO) al Mediplus, divizia de distributie clasica din cadrul A&D Pharma, pe care a preluat-o la inceputul lunii martie. Popescu a venit la A&D Pharma dupa ce a condus mai multi ani principalul concurent al grupului, distribuitorul Relad. El a mai lucrat in domenii precum IT, comert international si energie. Acestea sunt cele mai importante schimbari la nivel de top management in distributia de medicamente din acest an, o piata dificila in ultimele luni pentru jucatori. O miscare similara a fost consemnata insa anul trecut la Relad, cand au plecat presedintele si vicepresedintele.
A&D Pharma a raportat o scadere de 92% a profitului net in primele sase luni fata de aceeasi perioada din 2007, la mai putin de 1 mil. euro. Cifra de afaceri a fost in acest interval de 254 mil. euro, cu 28% peste realizarile din 2007. Ultimele tranzactii s-au inchis la Londra la un pret de 2,29 euro/GDR, capitalizarea fiind de 76 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO