Companii

Directorul pentru Romania al ProLogis paraseste firma si se lanseaza in afaceri imobiliare

Directorul pentru Romania al ProLogis paraseste firma si se lanseaza in afaceri imobiliare

Muler Onofrei, directorul general al Aleph Properties: Primul proiect ar putea fi anuntat relativ curand, in aproximativ o luna, si va implica un business park intr-un oras din provincie.

10.07.2007, 18:57 244

Muler Onofrei, directorul pentru Romania al companiei americane de dezvoltare ProLogis, a parasit firma specializata pe realizarea de proiecte logistice, pentru a pune bazele unei companii imobiliare.
"Ne vom implica in special in parteneriate cu firme care fie nu au know-how-ul necesar realizarii unei dezvoltari de mari dimensiuni, fie sunt investitori straini, care nu tin neaparat sa se implice direct in proiectele de pe piata locala", a declarat Muler Onofrei, care va fi directorul general al firmei, denumita Aleph Properties.
Onofrei, in varsta de 30 de ani, s-a aflat la conducerea ProLogis de la inceputul anului 2006, dupa ce timp de trei ani lucrase in cadrul firmei de consultanta imobiliara Eurisko.
Aleph Properties se va orienta catre toate segmentele pietei imobiliare insa, pe sectorul logistic, focusul va fi catre orasele din provincie.
"Primul proiect ar putea fi anuntat relativ curand, in aproximativ o luna, si va implica un business park intr-un oras din provincie", a adaugat Onofrei. "Avem mai multe proiecte la care lucram dar inca este prea devreme sa incepem un proiect propriu. Vom activa pe pietele traditionale, precum Bucuresti, Timisoara, Brasov sau Sibiu", a mai spus el.
Managerul detine o "pondere insemnata" in structura actionariatului noii firme, de aproximativ 50%, potrivit propriilor declaratii. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, restul de 50% din Aleph Properties SRL sunt detinute de Doina Stancescu.
"Ne propunem sa ridicam nivelul development-ului de pe piata locala catre standarde intalnite pe pietele mai mature din Europa", a mai spus Onofrei.
Compania americana ProLogis, unul dintre cei mai importanti jucatori mondiali de pe piata de profil, dezvolta in Romania proiectul ProLogis Park Bucharest A1, pe autostrada Bucuresti-Pitesti, care va cuprinde spatii de depozitare cu o suprafata de 317.000 metri patrati. Parcul este construit pe o suprafata de teren de 56 de hectare, investitia totala in proiect fiind estimata la peste 160 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO