Companii

Dirent: firmele mari aduc 70% din venit

07.02.2008, 19:55 12

Reprezentantii companiei grecesti Dirent, una dintre primele companii din piata leasingului operational din Romania, au declarat ca decizia BNR de a organiza o licitatie pentru achizitionarea unei flote de 20 de automobile prin acest sistem de finantare reprezinta o schimbare de mentalitate si un exemplu pentru mediul economic.
"Este o schimbare de mentalitate faptul ca BNR a ales leasingul operational si un exemplu pentru institutiile publice si companiile romanesti. Acest lucru arata ca leasingul operational a devenit o alternativa fiabila la leasingul financiar", a declarat Effie Valsamaki, directorul Dirent Romania.
Ea a adaugat ca o alta banca, Bancpost, a ales leasingul operational, contractand prin Dirent o flota de 200 de automobile. Un alt client important al Dirent este furnizorul de telefonie mobila Cosmote, care prin doua contracte a comandat o flota de aproape 100 de masini. Circa 70% din clientii Dirent sunt companii mari, ce provin preponderent din domeniul serviciilor si industriei alimentare, precum Ifantis, Bunge sau Nestle.
Dupa ce anul trecut a realizat o cifra de afaceri de 2 mil. euro, pentru 2008 Dirent vizeaza o cifra de afaceri de 8 mil. euro, odata cu dublarea flotei administrate de la 350 la 700 de masini. Reprezentantii dirent au declarat ca in acest an vor derula investitii de 1 milion de euro, avand ca obiectiv o dezvoltare imobiliara si dezvoltarea de software.
"Avem nevoie de noi birouri si de parcaje pentru clienti si masinile ce vor fi preluate la scadenta peste 2 ani. Vom dezvolta si un program propriu de gestiune diferit de cel al companiei-mama", a spus Valsamaki. Referitor la valoarea pietei Valsamaki a declarat ca cele 7 companii specializate in leasingul operational gestioneaza impreuna flote de aproximativ 7.000 de masini, la o valoare medie de 15.000 de euro, valoarea totala a contractelor fiind de 105 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO