Companii

Disney ofera 5 miliarde de dolari pentru reteaua Fox

23.07.2001, 00:00 19



Compania americana de media si entertainment Walt Disney negociaza cu News Corp si Haim Sabam preluarea retelei de televiziune pentru copii Fox Family Worldwide, pentru care va plati 5,3 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate afacerii, relateaza Financial Times.

Negocierile nu s-au finalizat inca, dar tranzactia ar putea fi anuntata chiar azi. In aceasta suma se includ si datorii de 2,1 miliarde dolari, dar conform termenilor afacerii Disney nu va achizitiona si divizia de programe a Fox Kids.

Fox Kids furnizeaza 14 ore de emisiuni pentru copii saptamanal canalelor din reteaua Fox Networks. Haim Saban isi va vinde pachetul de actiuni Fox Kids companiei magnatului Rupert Murdoch, News Corp, dar cei doi au discutat si varianta conducerii in comun a firmei.

Atat News Corp, cat si Saban vor incasa aproximativ 1,6 miliarde dolari daca tranzactia va fi finalizata. Cele doua parti s-au luptat luni de zile pentru a alege modalitatea in care va fi evaluata proprietatea, dar au ajuns la o intelegere luna trecuta, potrivit surselor citate.

Nici una dintre cele trei companii nu a comentat informatiile aparute in presa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO