Companii

Distribuitorul adus de Cosmote, afaceri de 4 mil. euro

11.10.2007, 15:09 38

Compania greaca Omega International Transport & Logistics, distribuitorul operatorului de telefonie mobila Cosmote, estimeaza o cifra de afaceri de 4 mil. euro pe piata romaneasca in acest an, aproape dubla fata de valoarea din 2006.
"Suntem pe piata romaeasca pentru Cosmote, clientul grupului nostru la nivel international, si deja am reusit, pe baza retelei de transport si logistica implementate pentru operatorul de telefonie mobila, sa crestem businessul prin parteneriate locale", a declarat Rares Macinica, sales manager al companiei Omega International Transport & Logistics Romania.
Compania a inchiriat recent un spatiu de depozitare de 6.600 de metri patrati in cadrul parcului ProLogis Park Bucharest A1, in care a investit 350.000 de euro, avand planificate investitii similare in extinderea capacitatii de depozitare in urmatoarea perioada.
"Tendinta de externalizare in totalitate a activitatilor de logistica si transport este in dezvoltare pe piata romaneasca", a spus Rares Macinica.
Cosmote, cel mai mare operator de telefonie mobila din Grecia, a intrat in anul 2005 pe piata locala prin preluarea unui pachet de 70% din actiunile CosmoRom de la statul roman. "In momentul in care o companie multinationala se extinde pe o piata noua, in mod uzual compania de logistica isi urmeaza clientul in tara respectiva, din mai multe motive: familiarizarea cu procedurile, business know-how, dar - cel mai importatant - nivelul costurilor", a afirmat Rares Macinica.
Un alt operator de telefonie mobila prezent in Romania, Vodafone, a incheiat anul trecut un parteneriat cu o companie locala, Interbrands Marketing&Distribution, cel mai mare distribuitor de bunuri de larg consum de pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO