Companii

Distribuitorul de medicamente Farmexim aşteaptă o marjă de profit de 1,5% în 2013

Distribuitorul de medicamente Farmexim aşteaptă o...

Autor: Ioana David

26.12.2012, 16:17 902

Distribuitorul de medicamente Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, aşteaptă în 2013 o marjă de profit de 1,5% comparativ cu nivelul de 1% estimat pentru 2012. Totodată, compania aşteaptă anul viitor o creştere de 14% a businessului.

"Anii 2013-2014 vor fi ani de consolidare. Vom reveni la ritmuri de creştere mai mici, dar cu un accent pe profitabilitate", a spus Ovidiu Buluc pentru ZF.

Farmexim este unul dintre cei mai mari distribuitori locali de medicamente cu afaceri estimate la aproximativ 250 mil. euro în 2012.

La finalul anului 2013, activitatea Farmexim va fi mutată în noul depozit din Baloteşti, urmând ca în 2014 să fie mutate în această zonă şi birourile.

Mutarea din Pipera, unde este sediul companiei în prezent, a fost demarată anul acesta şi reprezintă principalul proiect al companiei din această perioadă. Zona Pipera a devenit greu accesibilă în ultimii ani, iar Farmexim era printre ultimele firme cu activitate logistică din zonă.

Piaţa distribuţiei de medicamente se ridică la peste 2,6 mld. euro, iar cei mai mari distribuitori sunt Mediplus, Farmexpert, Farmexim, Fildas, Polisano, Europharm Distribuţie, ADM Farm şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO