Companii

Distribuitorul de medicamente Farmexim merge cu o marja a profitului de 4% si vrea sa ajunga la o cota de piata de 10% pe retail

Ovidiu Buluc, actionar la Farmexim: Mizam pe o crestere a profitului operational de la 32 milioane de lei la aproximativ 45 milioane de lei

Ovidiu Buluc, actionar la Farmexim: Mizam pe o crestere a profitului operational de la 32 milioane de lei la aproximativ 45 milioane de lei

06.06.2010, 23:31 76

Distribuitorul de medicamente Farmexim, controlat de omul deafaceri Ovidiu Buluc, a inregistrat in primul trimestru al acestuian o cifra de afaceri de 204,5 mil. lei (49,7 mil. euro), increstere cu 18% comparativ cu perioada similara a anuluitrecut.

Marja de profit realizata in aceasta perioada a fost de circa4%, in linie cu estimarile.

"Data fiind situatia economica generala, estimam pentru anul2010 o crestere a cifrei de afaceri de circa 15%, ceea ce inseamnao valoare de 839 de milioane de lei (200 mil. euro - n. red.). Deasemenea, mizam pe o crestere similara in ceea ce priveste profituloperational al companiei, de la 32 milioane de lei (7,6 mil. euro -n. red.), la aproximativ 45 milioane de lei (10,7 milioane de euro- n. red.)", a spus Ovidiu Buluc intr-un interviu acordat ZF.

Farmexim este unul dintre principalii distribuitori de pe piatade medicamente, industrie care se ridica anual la aproape 2 mld.euro. Potrivit datelor furnizate, compania este unul dintre primiicinci distribuitori de medicamente din Romania, cu o cota de piatade aproximativ 8%.

"Unul dintre obiectivele Farmexim pentru 2010 este atingereaunei cote de piata de 10% pe segmentul de retail", a adaugat Buluc.In cadrul firmei lucreaza 535 de oameni, nivel care s-a mentinutconstant de la finalul primului trimestru din 2009. "Ca si in anulprecedent, si in 2010 vom adopta o politica de resurse umaneconcentrata pe mentinerea posturilor actuale in cadrul companiei sio extindere minima a acestora, in functie de nevoile speciale alediverselor departamente", a mai spus Buluc.

In distributia de medicamente Farmexim concureaza cu Mediplus(parte a grupului A&D Pharma), Relad, Farmexpert, Polisano.

Un context economic dificil

In legatura cu mersul economiei in 2010, Buluc se alatura maimultor oameni de afaceri care vad un declin economic, semnale derevenire existand abia pentru 2011.

In luna aprilie anul acesta, FMI a revizuit prognoza de crestereeconomica din acest an la 0,8% fata de estimarea anterioara de1,3%, iar in prezent nici macar scenariul unei cresteri zero nupare sa mai stea in picioare.

"Sunt semne extrem de mici de crestere, pe anumite sectoare deactivitate, dar, asa cum se stie, in trimestrul intai al acestui aneconomia este in recesiune. Ca o consecinta a nerestructurarilor cear fi trebui aplicate in a doua jumatate a anului 2009 si lainceput de 2010, cred ca la finalul acestui an vom inregistracrestere economica negativa de 1-1,5%, ceea ce ne va crea problemein respectarea nivelului deficitului bugetar impus Romaniei deacordul cu FMI", este de parere Buluc.

Propune case de asigurari de sanatateprivate

In domeniul sanatatii se cheltuiesc anual circa 5 mld. euro(bugetul Ministerului Sanatatii si al Casei Nationale de Asiguraride Sanatate), unul dintre domeniile cu cele mai mari bugete, dar cutoate acestea nivelul calitatii actului medical se mentinescazut.

Buluc este de parere ca pentru cresterea calitatii actuluimedical ar trebui infiintate casele de asigurari de sanatateprivate, care sa preia din atributiile Casei Nationale de Asiguraride Sanatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO