Companii

Distrigaz Sud si Megaconstruct, la Petrom Distributie Gaze

10.07.2008, 18:30 635

Francezii de la Distrigaz Sud, cea mai mare companie de distributie a gazelor naturale care activeaza in zona Capitalei, si compania Megaconstruct, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, patronul magazinului bucurestean Unirea Shopping Center, au fost singurele companii care au depus oferte pentru preluarea Petrom Distributie Gaze pana la termenul limita, respectiv 7 iulie. Jucatorii din piata estimeaza ca aceasta tranzactie nu va depasi valoarea de 50 de milioane de euro.
De vanzarea Petrom Distributie Gaze au fost interesati si nemtii de la E.ON Gaz Romania, dar, potrivit unor surse din companie, singurele oferte care au fost depuse in termenul limita au fost cele in numele Megaconstruct si Distrigaz Sud. Reprezentantii Petrom nu au comentat aceasta informatie.
"Acest tip de informatii sunt protejate de clauze de confidentialitate", au declarat reprezentantii Distrigaz Sud, in timp ce oficialii E.ON Gaz nu au dorit sa comenteze.
"De obicei astfel de informatii sunt confidentiale. Pot sa va spun ca intentia companiei este de a-si dezvolta puternic reteaua in urmatorii ani, iar pentru indeplinirea acestui obiectiv avem fonduri de aproximativ 10 milioane de euro. Afacerile cu gaze sau cu energie electrica sunt profitabile si ofera practic o alternativa in conditiile in care piata imobiliara se afla in scadere", spune Catalin Ivan, directorul general al Megaconstruct. Compania are in prezent 2.300 de clienti, din care 160 sunt persoane juridice. Reteaua administrata de Megaconstruct este de aproximativ 80 de kilometri si este localizata in judetul Ilfov, in comunele Balotesti, Saftica si Afumati. Distrigaz Sud administreaza o retea de aproximativ 15.000 de kilometri prin intermediul careia deserveste peste 1,17 milioane de clienti. Reteaua Petrom Distributie Gaze alimenteaza aproximativ 13.000 de clienti casnici, majoritatea situati in zone rurale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO