Companii

Divizia de birotica a RTC se va extinde in Bulgaria

09.03.2007, 17:27 42

Divizia Proffice a grupului RTC, specializata in distributia produselor de birotica-papetarie si articole de birou, mizeaza in acest an pe afaceri de 70 mil. euro, comparativ cu nivelul de 62 mil. euro inregistrat in 2006. Rezultatele consemnate in 2006 au fost cu circa 3% peste estimarile initiale.
Cea mai importanta subdivizie a grupului este Be Office, cu o cifra de afaceri de 60 mil. euro anul trecut, care a luat nastere din fuziunea Office Express si Astra Plus. Alte subdivizii sunt reprezentate de Ranco si Top Office Products.
"Cifra de afaceri a companiei a fost realizata in proportie de 41% din papetarie, 22% din hartia de copiator, 30% in IT si echipamente office si circa 7% din mobilier de birou", a spus Cristian Raducanu, presedintele Proffice.
In ceea ce priveste structura vanzarilor in acest an, nu se va produce o schimbare dramatica de pondere, insa vanzarile de produse IT vor avea o cresterea mai mare decat cele de birotica, potrivit estimarilor reprezentantului Proffice. Totodata, un alt obiectiv al companiei in reprezinta extinderea in afara tarii, in Bulgaria, pe o piata cu un potential de 8 mil. euro.
"Inca nu stim daca vom cumpara un jucator national din Bulgaria sau daca vom merge pe o investite greenfield. Discutiile sunt destul de avansate, iar acest pas se va produce cel mai probabil in prima jumatate a acestui an", a explicat Raducanu.
Compania si-a bugetat pentru acest an investitii de aproximativ 1,5 mil. euro, in aceasta suma neintrand si fondurile necesare extinderii. In cadrul Proffice lucreaza peste 520 de persoane, in prezent. De asemenea, compania isi va creste efectivul in acest an cu pana la 10%.
In ceea ce priveste piata de papetarie, reprezentantii Proffice spun ca nu exista statistici oficiale, insa potrivit propriilor estimari, nivelul se apropie de 100 mil. euro (aici neincluzand hartia de copiator, mobilierul de birou sau produsele IT). In acest context cota de piata a diviziei este de circa 25%. "Piata de papetarie va creste anul acesta cu circa 15-20%, datorita in principal investitiilor care s-au facut in domeniu. Avansul se datoreaza intrarii pe piata a unor multinationale, cu un consum mare de birotica-papetarie", a explicat Raducanu.
Alti jucatori din sectorul de papetarie - birotica sunt Austral, Noua Generatie, Top Birotica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO