Companii

Doi antreprenori care au în Ploieşti un depozit cu vânzări de 28 mil. euro au împrumutat 15 mil. lei de la Millennium Bank

Doi antreprenori care au în Ploieşti un depozit cu...

Autor: Cristi Moga

01.04.2014, 00:00 1158

Firma Artsani Com din Ploieşti, controlată de oamenii de afaceri George Ţapu şi Oleg Tătaru, a obţinut la jumătatea lunii martie o finanţare de 15 milioane de lei de la Millennium Bank, banii urmând a fi folosţi drept capital de lucru şi pentru dezvoltarea afacerii.

Artsani deţine în Ploieşti un depozit de materiale de construcţii de 10.000 de metri pătraţi situat în vecinătatea mallului AFI Palace Ploieşti şi a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 27,8 mil. euro şi un profit net de 0,6 milioane de euro.

Reprezentanţii Artsani estimează că firma are o cotă de piaţă de circa 30% din vânzările de materiale de construcţii din judeţul Prahova, în ciuda faptului că în Ploieşti sunt prezente reţelele străine Praktiker, Bricostore, BauMax şi OBI, iar de la finalul anului trecut şi băcăuanii de la Dedeman au deschis un magazin în oraş. Obţinerea acestui credit arată reorientarea companiilor locale către finanţările în lei, pe fondul scăderii costurilor cu dobânzile.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO