Companii

Doi tineri aşteaptă 100.000 de euro din comerţul online cu haine aduse din SUA

Doi tineri aşteaptă 100.000 de euro din comerţul...

Autor: Andrei Cîrchelan, Corina Mirea

20.10.2013, 14:24 2815
Bogdan Chiruţă şi Tudor Balaban, doi tineri antreprenori care până de curând lucrau în Romtelecom, au investit aproximativ 500 de dolari într-o idee care până la finalul anului le-ar putea aduce venituri de 100.000 de euro. Bazele afacerii au fost puse încă din 2008, când cei doi au început să comande haine din SUA pentru ei şi alţi prieteni, însă abia în 2011 şi-au deschis propriul magazin online cu haine aduse din America.
 
 
Boutique Mall, afacerea celor doi, „a fost o idee foarte naturală, care a răspuns nevoilor personale, aşa că am început businessul acesta. Practic, nu găseam hainele pe care ni le doream în ţară“, explică Tudor Balaban, la care Chiruţă adaugă că „aveam un card de credit de la o bancă din America, pentru că nu toţi furnizează în Europa, din Statele Unite, şi am început să ne luăm în scop personal, apoi pentru prieteni şi, ulterior, ne-am dat seama că e loc de mult mai mult“.
 
Iniţial, cei doi se aprovizionau de pe mai multe site-uri şi de la mai mulţi furnizori din Statele Unite, însă în prezent ei colaborează numai cu unul sau doi furnizori mari, de la care aduc cele peste 140.000 de produse listate pe site.
 
„Profitul a venit din primul an, dar am reinvestit tot bugetul şi în momentul de faţă ne propunem să depăşim venituri de 100.000 de euro până la sfârşitul anului. Anul trecut, tot bugetul s-a dus pe publicitate şi alte investiţii. Mai mult decât salariile noastre şi ale colegilor noştri nu a fost scos din firmă“, spune Chiruţă.
 
Echipa din spatele site-ului numără 10 oameni în prezent, însă cei doi antreprenori intenţionează să mărească numărul de angajaţi şi să dezvolte afacerea şi spre alte modele de business, însă tot în online.
 

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO