Companii

Dorna a ridicat contribuit Coca-Cola

12.11.2003, 00:00 14

Apele minerale Dorna impreuna cu Valser din Elvetia, achizitionate de Coca-Cola anul trecut, au contribuit cu 3% la cresterea volumului vanzarilor inregistrate de imbuteliatorul Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), in primele luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea din aceasta perioada a volumului vanzarilor a fost de 7%, de la 971,7 miliarde de unitati la 1.041,4 miliarde.
De asemenea, cele doua companii au contribuit cu 2% la cresterea profitului inainte de calcularea dobanzii, plata taxelor, depreciere si amortizare (EBITDA).
Reprezentantii CCHBC din Romania nu au putut fi contactati pentru detalii.
In trimestrul al treilea al anului, profitul operational a crescut cu 24%, insa cresterea companiei a fost incetinita de conditiile dificile de pe pietele emergente, in special in Rusia.
CCHBC impreuna cu The Coca-Cola Company au achizitionat Dorna Apemin, producatorul apelor minerale Dorna, in urma unei tranzactii de 39 milioane de euro.
Aceasta achizitie, una din cele mai importante de pe piata romaneasca in ultimii ani, a reprezentat un pas al extinderii companiei americane pe pietele in dezvoltare.
Coca-Cola ocupa locul al doilea pe piata romaneasca a bauturilor racoritoare, pe primul loc situandu-se European Drinks, iar pe locul al treilea Pepsi.
CCHBC are cinci fabrici in Romania. claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO