Companii

Dorna lanseaza in septembrie svaiterul BIO

07.08.2001, 00:00 50



Grupul Dorna, cunoscut in Romania prin laptele La Dorna si apele minerale Dorna, Poiana Negri si Izvorul Alb este, va lansa la inceputul lunii septembrie primul svaiter BIO din Romania, Dorna.

Grupul Dorna si-a anuntat, in urma cu cateva luni, intentia de a incepe in decursul acestui an fabricarea de produse BIO (biologice), adica cele care nu contin substante chimice provenite din pesticide, conservanti, medicamente, poluare, sau alti factori care pot altera continutul unui produs alimentar.

avaiterul Dorna va fi in exclusivitate destinat exportului catre tari ca Grecia, Germania, Anglia, Olanda si Turcia. Pretul este de circa trei ori mai mare decat al celui comun, conventional.

Acest produs va fi exportat integral pentru ca nu si-ar putea gasi o piata serioasa de desfacere in Romania, datorita puterii scazute de cumparare a consumatorilor, afirma reprezentantii companiei. Pe de alta parte, in Occident, exista o adevarata moda referitoare la obiceiul de consum al produselor biologice.

Bazinul Dornelor, fiind un model natural de a creste septelul, se incadreaza in normele extrem de exigente a cresterii animalelor din UE.

Certificarea oficiala pentru posibilitatea de fabricare a produselor BIO a fost facuta in ianuarie 2000 de organismul istoric cel mai recunoscut si puternic de certificare a produselor biologice din Europa - BCS A–ko-Garantie GmbH, Nuremberg.

Cei sapte inspectori care au venit in Romania au certificat 1.600 de gospodarii din cele 10.000 (de la care Dorna colecteaza lapte) ca fiind producatoare de lapte biologic si Dorna, ca procesatori, in conformitate cu normele internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO