Companii

Dorna planifica investitii de 6 mil. dolari in 2003

20.12.2002, 00:00 17

Compania Dorna intentioneaza sa isi consolideze investitiile in Romania, pentru anul 2003 avand proiecte planificate estimate la 6-8 milioane de dolari, care vizeaza diversificarea productiei, dezvoltarea fermelor situate in bazinul Dornelor si modernizarea sectorului de colectare a laptelui, a declarat Jean Valvis, presedintele companiei.
"Dupa tranzactia incheiata cu Coca-Cola, ne vom orienta atentia  pentru a dezvolta activitatile societatilor Dorna Branzeturi si Dorna Lactate. Cele doua societati isi vor consolida investitiile lor in Romania, vor diversifica produsele si vor continua traditia inceputa cu lapte si branzeturi si cu activitatea de export in ce priveste lactatele ecologice si biologice", a adaugat Jean Valvis.
Presedintele grupului de firme Dorna spune ca exportul de produse lactate biologice este destinat, in principal, tarilor in care acest tip de produse este foarte cerut pe piata, respectiv Italia, Germania, Olanda, Anglia si SUA.
De asemenea,  Jean Valvis a adaugat ca  firmele Coca-Cola  Company si Coca-Cola Hellenic Bottling Company intentioneaza sa exporte o parte din productia de ape minerale realizata de Dorna Apemin, companie achizitionata recent de la grupul Dorna.
Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC) a anuntat, miercuri, ca a finalizat tranzactia de preluare a unui pachet de 94,5% din capitalul Dorna Apemin, achizitia fiind realizata impreuna cu Coca-Cola Company (TCCC).
Grupul Dorna, cunoscut initial prin laptele  si branzeturile LaDorna si apele minerale  Dorna, Poiana Negri si Izvorul Alb, este  format din societatile, Dorna Lactate, Dorna Branzeturi, Dorna SA, Carpathian Plastic Corporation si Narcisa Production SRL. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO