Companii

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică dentară din România, controlat de medicul Antoaneta Fischer, a atras 5,13 milioane lei printr-o ofertă primară de vânzare de acţiuni, şi pregăteşte listarea pe piaţa AeRo a BVB

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică...

Autor: Roxana Rosu

22.11.2021, 10:46 441

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică dentară din România, controlat de dr. Antoaneta Fischer, a atras 5,13 milioane lei printr-o ofertă primară de vânzare de acţiuni de tip plasament privat, operaţiunea fiind finalizată chiar din prima zi.

Plasamentul a fost intermediat de TradeVille.

Compania a vândut 900.936 de acţiuni, preţul final stabilit în ofertă fiind de 5,7 lei/acţiune, corespunzător preţului maxim al intervalului de subscriere.  

În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a Dr. Fischer Dental se situează la aproximativ 33,7 milioane de lei.

Compania va face demersurile necesare listării acţiunilor sale pe pe piaţa AeRO a BVB , cu simbolul DENT. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

Fondurile atrase în ofertă vor fi folosite pentru înfiinţarea laborator de tehnică dentară în Germania şi pentru stabilirea unor puncte mobile de servicii în România.  

”Ne bucurăm să avem alături de noi acţionari care cred în compania noastră şi împreună cu care vom avea, de acum înainte, un vis comun pe care dorim să-l transpunem în realitate. Dr. Fischer Dental acţionează pe o piaţă de nişă, care se concentrează pe asigurarea unei nevoi esenţiale a oamenilor - aceea de a avea dinţi sănătoşi. Cu ajutorul acestei finanţări avem în plan extinderea pe pieţele externe, începând cu înfiinţarea unui punct de lucru în Germania anul viitor. Ne dorim să devenim unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de tehnică dentară de pe piaţa europeană. Avem în spate o experienţă de 25 de ani, suntem deja prezenţi în 10 ţări din Europa şi America, iar piaţa pe care acţionăm are un mare potenţial de creştere, atât în România, cât şi pe plan global.”, a spus Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental.

Compania a înregistrat o creştere constantă a veniturilor în ultimii trei ani, reuşind, în cursul anului trecut să atingă afaceri de 9,2 milioane de lei şi o marjă de profit net de 25,4%. 

Firma a fost fondată în 1995 de către dr. Antoaneta Fischer (65 ani), medic stomatolog cu o experienţă bazată pe muncă desfăşurată anterior în Dusseldorf şi Berlin, încă din 1986. 

Antoaneta Fischer este preşedintele Consiliului de Administraţie al Dr. Fischer Dental şi controlează peste 74% din capitalul social al emitentului prin intermediul societăţii Dr Fischer and Partners SRL, conform datelor Confidas.ro.

Grupul are circa 80 de angajaţi, oferă peste 240 de tipuri de lucrări protetice şi servicii clienţilor săi, cabinete stomatologice şi laboratoare de tehnică dentară, pe piaţa autohtonă şi în alte 10 ţări din Europa şi America.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO