Companii

Dragomir: Negociem cu doua lanturi internationale afilierea hotelului de cinci stele din Capitala

24.04.2008, 21:51 24

Bogdan Dragomir, fiul lui Mitica Dragomir, presedinte Ligii Profesioniste de Fotbal, negociaza cu doua lanturi internationale afilierea hotelului de cinci stele care va fi construit pe Calea Rahovei, in apropiere de Palatul Parlamentului.
"Suntem deocamdata in faza de documentare. Cand vom finaliza studiile de fezabilitate le vom prezenta celor doua lanturi cu care negociem. Investitia in hotel va fi intre 50 si 60 de milioane de euro", a spus Bogdan Dragomir, care a precizat ca planul include realizarea unui hotel de circa 350 de camere care va fi finalizat in circa trei ani.
Dragomir nu a dorit sa precizeze lanturile cu care negociaza, insa printre numele vehiculate ce urmeaza sa intre pe piata se numara Hyatt, Four Seasons sau Kempinski.
Dupa finalizare, acesta va fi unul dintre primele cinci hoteluri de cinci stele dupa numarul de camere, avand in vedere proiectele anuntate. In acest moment, cel mai mare hotel de cinci stele de pe piata este Radisson SAS, care va fi operational incepand cu luna mai, si va dispune de 424 de camere, urmat de Marriott, cu 402 camere si de Intercontinental, care functioneaza in prezent cu o capacitate de 283 de camere. Pana la sfarsitul lui 2009, compania urmeaza sa extinda capacitatea pana la 380 de camere.
Familia Dragomir mai detine pe piata hoteliera din Bucuresti si hotelul Crystal Palace, care a rulat anul trecut afaceri de circa trei milioane de euro la o capacitate de 74 de camere.
"Anul acesta ne asteptam la o crestere a veniturilor cu circa 20%, ca urmare a majorarii tarifelor", a mai spus Dragomir. El a precizat ca gradul mediu de ocupare al hotelului este de circa 80%. Hotelul Crystal Palace este operational din 2003 si este situat in zona de nord a Bucurestiului, unde mai sunt plasate hotelurile Sofitel, de patru stele, Crowne Plaza de cinci stele sau Ramada Plaza de patru stele.
Piata hoteliera de patru si cinci stele din Capitala va avea o capacitate cu 50% mai mare in acest an ca urmare a deschiderii la capacitate totala a Rin Grand Hotel, de 1.500 de camere, si a fostului hotel Bucuresti, care va fi operat sub brand-ul Radisson SAS. Acestea vor aduce aproximativ 2.000 de camere pe piata, in conditiile in care in prezent, in Bucuresti, exista circa 4.000 de locuri de cazare la patru si cinci stele.
In afara de hoteluri, familia Dragomir mai deruleaza investitii si in imobiliare. Potrivit Mediafax, compania Crystal Real Estate, va construi un complex de vile, in Pipera, pe 5.000 metri patrati. Investitia pentru acest proiect este de circa 4 mil. euro. Un alt proiect este situat in apropiere de Hotelul Marriott, pe un teren de 2.000 de metri patrati, unde va fi construit un imobil de locuinte, de 12 etaje, cu 84 de apartamente cu una, doua si trei camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO