Companii

Dragos Dinu ar putea intra in consultanta cu Nestor si Voiculescu

Dragos Dinu ar putea intra in consultanta cu Nestor si Voiculescu

Dinu: Ma tenteaza foarte mult sa fac ceva pe cont propriu

12.10.2008, 15:43 123

Dragos Dinu, care la sfarsitul lunii august a renuntat la pozitia de CEO al celui mai mare grup farmaceutic romanesc, A&D Pharma, ar putea intra in consultanta la inceputul anului viitor, in momentul in care contractul pe care il are in derulare cu grupul va expira.

Cea mai posibila destinatie a lui Dinu este Link Resource, firma de consultanta in healthcare detinuta de Nicolae Voiculescu, fostul sef al Novartis Romania, si Ion Nestor, unul din partenerii coordonatori ai celei mai puternice firme de avocatura, NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), potrivit informatiilor vehiculate in piata.
"Ma tenteaza foarte mult sa fac ceva pe cont propriu. Cu d-l Voiculescu vorbesc de ani de zile, fiind unul dintre oamenii cei mai apropiati", a spus Dragos Dinu, care a precizat ca nu are nimic concret in prezent, deoarece contractul sau cu A&D Pharma se incheie la sfarsitul anului.
Dinu a mai spus ca se afla in negocieri si cu jucatori din comertul modern.
"Am vorbit si cu un mare retailer local, cat si cu unul din Ucraina, insa lucrurile sunt complicate in acest moment", a adaugat Dinu.
Contactati de ZF, reprezentantii NNDKP nu au dorit sa faca niciun comentariu pe marginea acestui subiect.
Nicolae Voiculescu (44 de ani) a condus in intervalul 2001-2008 afacerile grupului elvetian Novartis in Romania, perioada in care compania a crescut de la vanzari de 3,6 mil. euro la 119 milioane de euro anul trecut. El a renuntat la mandatul de la Novartis in luna martie a acestui an, iar in mai a anuntat ca a pus bazele unei companii de consultanta in healthcare, Link Resource, precum si un parteneriat cu casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).
NNDKP este jucatorul numarul unu pe piata de avocatura in functie de veniturile incasate, care au ajuns la 12,6 mil. euro anul trecut. NNDKP are o echipa formata din peste 110 de avocati.
Dragos Dinu (41 de ani) a avut un mandat de sase ani in pozitia de CEO al A&D Pharma si a lucrat in cadrul companiei timp de 13 ani, ocupand functii precum Area Sales Manager in divizia Plurifarm (care apartinea de Mediplus), manager divizie Plurifarm, director executiv al Mediplus.
Plecarea lui Dinu de la A&D Pharma se inscrie unui sir lung de plecari care au lovit toate segmentele pietei farmaceutice: productie/ import, distributie si retail si care se estimeaza ca va continua si in perioada urmatoare.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO