Companii

Dunca Expeditii merge pe un profit de 1,3 milioane de euro

Dunca Expeditii merge pe un profit de 1,3 milioane de euro

Dunca Expeditii a achizitionat anul acesta un lot de camioane IVECO in valoare de 7 milioane de euro

21.07.2006, 19:21 153

Dunca Expeditii, cu afaceri in domeniul transportului si logisticii, are in plan pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri si a profitului, precum si lansarea in sectorul turistic.
Romeo Dunca, directorul general al companiei timisorene de transport Dunca Expeditii, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, in crestere cu 33% fata de 2005, si un profit de circa 1,3 milioane de euro. Compania timisoreana a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 15 milioane de euro si un profit de un milion de euro. In 2005, Dunca a fost afectata negativ de majorarea pretului combustibililor pe pietele internationale, care i-au adus pierderi in sensul reducerii marjei de profit.
Pentru primele cinci luni ale anului curent, reprezentantii Dunca au raportat o cifra de afaceri de 8 milioane de euro si un profit net de aproximativ 500.000 de euro.
"Anul acesta cifra de afaceri va creste datorita maririi flotei, dar si faptului ca incepand cu luna august ne vom lansa oficial in activitatea de logistica si inchirierea de depozite", a spus Dunca.
Dunca Expeditii a achizitionat anul acesta un lot de camioane IVECO in valoare de 7 milioane de euro, prin intermediul companiei Cefin Holding. Noile autovehicule completeaza parcul auto al societatii timisorene, care numara peste 550 de vehicule.
In momentul de fata, aproximativ 40% din transporturile Dunca Expeditii sunt externe, in timp ce 60% sunt la nivel intern.
Pe de alta parte, au fost alocate circa 30 de milioane de euro pentru constructia unui centru logistic in Timisoara, finantarea fiind asigurata din credite si surse proprii. Astfel, Dunca Expeditii va finanta 20% din suma totala, restul banilor urmand sa fie alocati treptat de HVB Bank.
Acest centru va avea o suprafata totala de 17,7 ha, din care 46.000 mp vor include spatii de depozitare, parcari si service auto, precum si 60 de porti de incarcare.
Pentru proiectul care se va realiza in patru etape, lucrarile au inceput in septembrie 2005. Termenul de finalizare a fost stabilit pentru finele anului 2007.
Pana in prezent, s-au incheiat deja contracte de inchiriere pentru 50% din suprafata de depozitare. Primul depozit va fi inchiriat companiei Procter & Gamble, incepand cu data de 1 august, urmand ca pana la sfarsitul anului sa mai fie date in folosinta 15.000 mp de spatii de depozitare. Pana la finele anului viitor, vor mai fi scose pentru inchiriere alte doua depozite.
"Dorim sa oferim clientilor nostri un sistem complet de servicii. Tocmai de aceea, pe langa transporturi, am decis sa ne extindem si in depozitare si logistica. Pentru viitor, luam in calcul lansarea in afacerile din turism", a mentionat Dunca.
Astfel, directorul general al companiei timisorene este unul dintre investitorii in proiectul pentru construirea unei statiuni de schi in Muntii Banatului.
Investitia totala in acest proiect se va ridica la aproximativ 100 de milioane de euro, insa pana acum a fost obtinuta o finantare de 50 de milioane de euro.
"Este vorba de cinci investitori, dintre care trei persoane fizice si doua banci. Eu alaturi de celelalte doua persoane vom contribui cu suma de 10 milioane de euro, urmand ca restul de 40 de milioane de euro sa fie finantate de cele doua banci", a spus Dunca.
Proiectul se afla deocamdata in stadiu incipient, urmand sa fie stabilit pe parcurs numarul de pensiuni care vor fi deschise, precum si alte aspecte referitoare la infrastructura statiunii. Romeo Dunca a mentionat insa ca statiunea va cuprinde 80 km de partie. Dunca Expeditii a fost infiintata in 1994 si activeaza in domeniul transportului intern si international de 12 ani, fiind singurul transportator de gaze lichefiate al societatii Linde Gaz Romania. Printre clientii companiei timisorene se numara Procter & Gamble, Calberson GE Mulhouse, LKW Walter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO