Companii

Dupa imobiliare, Africa Israel intra si pe hoteluri cu 18 mil. euro

Dupa imobiliare, Africa Israel intra si pe hoteluri cu 18 mil. euro

Cele doua hoteluri din Capitala clasificate la trei stele au intrat in portofoliul miliardarului Lev Leviev

12.09.2007, 18:07 25

Africa Israel Hotels, subsidiara grupului imobiliar Africa Israel, controlat de Lev Leviev, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Europa, intra si pe piata hoteliera locala prin achizitia a patru unitati din Capitala, clasificate la trei stele. Compania a anuntat pana acum investitii de un miliard de euro pe piata imobiliara pe termen mediu.
"Avem un buget urias de achizitii in Romania, Rusia si Germania, intentia noastra fiind de a pune bazele unui lant hotelier de mari dimensiuni. Deocamdata, nu putem dezvalui valoarea exacta a sumelor pe care intentionam sa le investim, dar vom profita de orice ocazie care ni se ofera pe piata romaneasca", a declarat Samuel Shay, vicepresedintele Africa Israel Hotels.
Hotelurile achizitionate de grupul israelian, Venezia, Opera, Palas si Central, se aflau in administrarea companiei TH Hotels. Tranzactia a fost realizata prin intermediul unei subsidiare in care Africa Israel Hotels detine o participatie de 60%, restul fiind in posesia unui alt partener. Compania israeliana va plati 18 mil. euro plus 900.000 de euro taxe pentru partea ei din aceasta tranzactie, restul urmand sa fie acoperit de asociatul Africa Israel Hotels.
Cele patru hoteluri, clasificate la trei stele, cumuleaza 300 de camere si impreuna pot genera venituri de 10,5 milioane de euro anual.
TH Hotels se afla in proprietatea unei societati mixte ai carei principali actionari sunt Capitol SA cu 30% din actiuni si M.T.IL Group Israel, cu o participatie de 70%. Reprezentantii TH nu au putut fi contactati.
Pe piata locala, Africa Israel are in diferite stadii de dezvoltare sase proiecte imobiliare, fiind activa pe sectorul comercial, rezidential si de birouri.
Africa-Israel detine noua hoteluri in Israel, inclusiv Holiday Inn Haifa si reteaua Crowne Plaza din Ierusalim, Tel Aviv, Marea Moarta si Eilat.Totodata, compania are un hotel in Stuttgart si un complex in sudul Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO