Companii

easyJet la zece luni: 155.000 de pasageri transportati si o ruta in minus

easyJet la zece luni: 155.000 de pasageri transportati si o ruta in minus

easyJet opereaza de pe aeroportul Otopeni, si nu de pe aeroportul Baneasa

04.07.2008, 22:20 19

Compania low-cost easyJet, care a efectuat in septembrie anul trecut primul zbor pe piata locala, a transportat pana acum 155.000 de pasageri pe rutele in si dinspre Romania, potrivit reprezentantilor companiei.
La acest rezultat au contribuit trei rute, toate introduse in perioada septembrie-octombrie 2007, Bucuresti-Milano, Bucuresti-Madrid si Bucuresti-Londra. Compania a renuntat insa la zborurile spre Londra incepand cu luna iunie, afirmand ca pentru aceasta destinatie nu a existat cerere suficienta care sa justifice costurile de operare. Cu o ruta in minus, rezultatele easyJet se plaseaza sub estimarile initale de trafic, care prevedeau 225.000 de pasageri in si dinspre Romania in primul an de operare.
Desi aeronavele utilizate pe acest traseu au fost alocate rutei Sofia - Londra, compania continua sa analizeze piata locala in vederea introducerii de noi zboruri.
"Ne vom concentra pe rutele existente si analizam in acelasi timp noi oportunitati pe piata locala", a spus Peter Voets, marketing manager Elvetia, Austria & Europa de Est in cadrul easyJet.
EasyJet si Ryanair, unele dintre cele mai mari companii low-cost din Europa, au deocamdata o prezenta timida pe piata locala, unde lider este o companie cu capital autohton - Blue Air. Si Ryanair a anuntat recent ca va anula zborurile pe ruta Arad-Milano, una dintre cele doua curse pe care le opereaza pe piata locala. Motivul pentru care Ryanair urmareste sa anuleze cursele este reprezentat de neintelegerile cu autoritatile aeroportului. Totodata, o prezenta importanta pe piata locala o au doi operatori low-cost regionali, WizzAir si MyAir. Pentru comparatie, Wizz Air a transportat anul trecut (primul an complet de operare) 415.000 de pasageri pe rutele in si dinspre Romania, pentru anul acesta vizand dublarea traficului. Pe piata low-cost din Romania a mai intrat anul trecut Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa. Spre deosebire de celelalte companii low-cost prezente pe piata locala, easyJet opereaza de pe aeroportul Otopeni, si nu din Baneasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO