Companii

Editura Polirom: Librăriile mici au probleme. Creşte comerţul de carte pe internet

Editura Polirom: Librăriile mici au probleme. Creşte...

Autor: Mirabela Tiron

29.09.2014, 00:06 194
Editura Polirom din Iaşi, una dintre cele mai mari din ţară, înfiinţată în 1995, a finalizat primele opt luni din acest an cu afaceri similare cu cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi în buget era prevăzută o creştere cu 7% în 2014.
 
„Putem vorbi despre o stagnare, cifra de afaceri rămânând aceeaşi cu cea din primele opt luni ale anului trecut. Avem însă o uşoară creştere a profitului datorată, probabil, optimizării unor costuri. Cum produsele culturale nu ocupă unul din locurile importante în coşul de cumpărături, este greu de presupus că vom avea o creştere a vânzărilor în lipsa unor politici coerente şi susţinute de stimulare a cererii“, a spus Silviu Lupescu, directorul general al editurii Polirom.
 
Editura a publicat 330 de titluri de cărţi în primele opt luni din acest an faţă de 350 în perioada similară a anului tre­cut. „Încasarea de către editură a su­me­lor pentru cărţile vândute s-a făcut mai lent, în cazul unor difuzori cu o întâr­ziere care este chiar şi de şase-şapte luni“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO