Companii

Edwin Botterman paraseste conducerea Heineken

19.02.2009, 18:53 23
Mandatul lui Edwin Botterman de presedinte si CEO al Heineken Romania se va termina la sfarsitul lunii martie anul acesta, urmand ca el sa preia incepand din aprilie functia de director general al filialei Heineken din Italia.
Botterman va fi inlocuit de olandezul Jan Derck van Karnebeek, care in ultimii trei ani a fost directorul general al Heineken Zagorka Bulgaria.
Karnebeek, absolvent al unui masterat in drept in cadrul Universitatii Utrecht din Olanda si al unui MBA in afaceri in cadrul INSEAD, lucreaza pentru grupul Heineken din 1992, ocupand diferite functii in Olanda, China si Slovacia.
Edwin Botterman lucreaza in grupul Heineken de 22 de ani, fiind numit presedinte al Heineken Romania in martie 2005. Sub conducerea sa, compania aproape si-a dublat veniturile, si-a multiplicat profitul de noua ori si a semnat un deal de peste 150 de milioane de euro prin preluarea Bere Mures, care a adus companiei un plus de 6% la cota de piata.
Astfel, daca la finalul anului 2004 Heineken Romania avea o cifra de afaceri de 131,4 mil. euro si un profit de 400.000 de euro, la sfarsitul anului 2007 filiala locala a grupului olandez inregistra afaceri de 207,7 milioane de euro si un profit de 47,3 milioane de euro.
Heineken Romania nu a facut publice rezultatele financiare pentru anul 2008, insa potrivit informatiilor aparute in raportul anual al companiei brandurile Bucegi, Golden Brau si Ciuc au inregistrat anul trecut un avans al vanzarilor de sub 10%, singurul brand mentionat in raport cu o crestere de doua cifre in 2008 fiind Heineken, cu un avans de 26% fata de 2007.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO