Companii

Ejobs: Piaţa muncii e mai efervescentă ca oricând, iar 8 din 10 angajatori recrutează conform planului de la început de an sau chiar mai intens. ”Peste jumătate dintre angajatori sunt totuşi precauţi cu privire la planuri şi o treime spun că planifică doar pe perioade scurte”

Ejobs: Piaţa muncii e mai efervescentă ca oricând, iar...

Autor: Roxana Rosu

13.04.2022, 11:34 146

Piaţa muncii este într-o etapă efervescentă, în pofida incertitudinii resimţite de mare parte dintre companii, 8 din 10 firme spunând că recrutările continuă conform planurilor sau chiar au crescut volumul de angajări faţă de ce previzionau pentru acest an, arată datele celui mai recent sondaj eJobs.

În plus, 16% spun că vor scoate la bătaie mai multe locuri de muncă în 2022 comparativ cu 2021, în timp ce 8% angajează, în acest moment, peste estimările iniţiale pentru acest an.

Doar 16% dintre companii spun că au pus pe pauză anumite proiecte de recrutare.

„Cu toate că intensitatea cu care se recrutează în acest moment e una extrem de optimistă, cu mult peste orice aşteptări, mai ales dacă ne uităm la context, peste jumătate dintre angajatori sunt totuşi precauţi când vine vorba de planurile pentru viitor. O treime spun că planifică doar pe perioade scurte şi îşi recalibrează constant agendele la context. Un sfert sunt ceva mai curajoşi şi au vizibilitate pe termen mediu, însă, cu siguranţă, planurile pe termen lung şi-au pierdut din popularitate”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales România, cea mai mare platformă de recrutare din ţară.

Aproape jumătate dintre respondenţi spun că sunt dispuşi să angajeze cetăţeni ucraineni, iar acest lucru se reflectă şi în oferta de locuri de muncă: în luna martie, 3,5% din numărul total de joburi de pe eJobs.ro a fost pentru aceştia. Totuşi, 9,4% dintre angajatori spun că au renunţat la a mai angaja ucraineni pentru că au fost daţi înapoi de formalităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO