Companii

Electromagnetica cumpara microhidrocentrale cu 5,6 mil. euro

17.10.2006, 19:51 62

Electromagnetica Bucuresti a cumparat ieri de la Hidroelectrica de 10 microhidrocentrale situate pe raul Suceava pentru 19,7 milioane de lei (5,6 milioane de euro), iar Hidroconstructia a achizitionat alte doua unitati, potrivit datelor producatorului de energie electrica. La licitatia organizata de Hidroelectrica pentru privatizarea celor 10 microhidrocentrale au depus oferte firmele Electromagnetica si Romenergo.
Compania va incerca sa vanda, astazi, cinci microhidrocentrale situate pe raul Casin (judetul Bacau) si trei unitati de pe raul Iod din Mures. La licitatia pentru hidrocentralele de pe Casin vor participa Hidroconstructia si un consortiu format din mai multe firme portugheze, condus de Martifer. Pretul de pornire a fost stabilit la 4,2 milioane de lei.
Pentru vanzarea microhidrocentralelor de pe raul Iod, pretul de pornire va fi de trei milioane de lei. Companiile Hidroconstructia si Electrogrup au fost singurele admise la licitatie.
Caietele de sarcini pentru privatizarea celor 20 de microhidrocentrale au fost cumparate de 26 de companii, printre care E.ON Moldova, Romenergo, Luxten Lighting, Electromagnetica, Hidroconstructia, Sinus (Ungaria), Hydropol (Cehia), Technor Energy (Norvegia), Electrogrup Cluj si EGL Power Romania.
Dintre cele 26 de firme, doar cinci au depus oferte, respectiv Electromagnetica, Hidroconstructia, Electrogrup, Romenergo si consortiul reprezentat de Martifer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO