Companii

Electroretailul a trimis acasa mai mult de 1.500 de oameni

18.08.2009, 17:25 26

Afectati dramatic de caderea vanzarilor din cauza crizei economice, principalii retaileri de electronice, electrocasnice si produse IT au disponibilizat mai mult de 1.500 de angajati in prima jumatate a anului, efectivele de personal fiind diminuate odata cu aparitia falimentelor si a nevoii de restructurare. Potrivit studiului GFK Temax, piata de profil s-a contractat cu aproximativ 40% in perioada ianuarie - iunie 2009.

Primii care au realizat disponibilizari au fost companiile Ultra Pro si Depozitul de Calculatoare. Ultra Pro Computers a inchis lantul de magazine in urma acumularii unor datorii de 15 milioane de euro, circa 600 de angajati ramanand fara loc de munca, iar Depozitul de Calculatoare a anuntat ca a renuntat la 290 de oameni.

Altex, liderul retailului electroIT, a concediat in urma restructurarii operationale 500 de angajati, ajungand in prezent la 1.500 de oameni, si a raportat marti o scadere de 50% a afacerilor, la 83 mil. euro. Flamingo a anuntat de asemenea concedierea a 350 de oameni in 2009, in timp ce vanzarile s-au redus cu 45%, la 44 mil. euro.

Domo este singurul retailer care nu a anuntat disponibilizari si nici rezultatele financiare aferente primului semestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO