Companii

Elena Udrea: Hotelierii trebuie sa inteleaga ca e mai profitabil sa castigi din volumul de clienti

11.03.2009, 21:55 20

Hotelierii romani de pe litoral ar trebui sa fie mai interesati de volumul de turisti atrasi decat de preturile mari practicate, care reprezinta prinicipala problema in atragerea touroperatorului german TUI, care a renuntat sa mai introduca Romania in cataloagele sale in 2006.
"TUI va veni in Romania la sfarsitul lunii aprilie sa negocieze cu noi si sa vada exact care sunt conditiile de pe litoral. Speram ca acesta sa reia relatia cu Romania si sa rezolvam cat mai repede nemultumirile legate de preturile hotelierilor pe litoral si cele legate de dificultatile de transport", a declarat Elena Udrea, ministrul turismului, in cadrul targului de turism de la Berlin, la care Romania participa in perioada 11-15 martie cu 35 de expozanti.
Ea a mai spus ca este trist ca a scazut interesul pentru piata romanesca pentru unele tari emitente de turisti, precum Germania.  Cu toate acestea, TUI ar putea reintroduce Romania in cataloagele de promovare pentru anul 2010, in urma negocierilor purtate de Elena Udrea.
Udrea a mai spus ca Romania se poate adresa prin turism cultural, dar si turism activ (de aventura) turistilor straini, mai ales celor germani, care au prezentat interes pentru aceasta forma de turism.
"In plus vom incerca sa punem in valoare si turismul de masa pe litoral. Hotelierii trebuie sa inteleaga faptul ca este mai profitabil sa castige din volumul de clienti. Astfel, vor avea ocupate camerele pe o perioada mai lunga de timp", a declarat ea. Udrea a mai precizat ca Romania are de castigat din aceasta criza, care ii indreapta pe turisti spre vacante individuale, iar produsele traditionale pe care le poate oferi tara noastra in zone precum Bucovina sunt foarte importante. Putem dezvolta turismul ecologic si agroturismul", a spus ea. Udrea nu a dat insa exemplu de niciun proiect concret in acest sens.
In plus, ministrul turismului a mai spus ca se pot lansa si anumite circuite turistice, cum ar fi circuitul lui Dracula. "Putem realiza un traseu folosind acest mit care atrage interesul multor turisti", a mentionat ea.
Ministrul turismului a mai spus ca are in vedere proiecte pentru amenjarea  plajei Sulina, a centrelor balneare din Tusnad si a turismului balnear din Covasna. "Avem bani pentru a dezvolta infrastructura turistica si exista si unele proiecte pentru produse turistice precum cele mentionate. Sper insa sa reusim sa cheltuim banii alocati pentru aceste proiecte, nu sa ajungem in situatia in care ne aflam in prezent cu fondurile europene, pe care nu le-am atras", a spus ea.
Mai mult, Elena Udrea a mentionat ca investitorii arabi au prezentat interes pentru zona turistica Romania.
"Nu pot preciza numele acestora pana nu vom avea negocieri serioase, insa pot spune ca acestia ar dori sa investeasca atat in zona montana, dar si in alte regiuni", a precizat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO