Companii

Eli Lilly a numit un nou sef pentru Romania

03.08.2009, 17:50 220

Compania farmaceutica americana Eli Lilly l-a numit pe Arnoldas Doviltis la conducerea reprezentantei din Romania, un business de aproximativ 40 mil. euro. El preia fraul businessului local dupa un interimat de doua luni asigurat de Camilla Shen, director pentru Europa de Sud-Est al grupului farmaceutic american. "Numirea este facuta", au spus reprezentantii Eli Lilly.

Doviltis lucreaza in cadrul Eli Lilly de mai bine de zece ani si a ocupat pozitii precum director general Lituania (1996), director general pentru tarile baltice (2000), lider al implementarii proiectului Six Sigma pentru operatiunile de la nivelul Uniunii Europene (2005).

Pe piata locala, Eli Lilly ocupa locul 15 in topul celor mai importanti jucatori cu o cota de piata de 2%. Anterior mandatului Camillei Shen, fostul sef al Eli Lilly Romania a fost Radu Rasinar care a ocupat aceasta pozitie timp de doi ani din septembrie 2007. Rasinar a preluat conducerea rivalului AstraZeneca.

AstraZeneca si Eli Lilly nu sunt singurele companii farmaceutice care si-au schimbat sefii din Romania in ultima perioada. Cel mai recent, grupul islandez Actavis a anuntat ca l-a recrutat pe Dragos Damian (fostul sef al Zentiva si al Terapia Ranbaxy) pentru conducerea operatiunilor din Romania. La inceputul lunii producatorul de medicamente Zentiva SA (fostul Sicomed Bucuresti) l-a numit pe suedezul Lars Ramneborn in functia de director general. Pe lista grupurilor care si-au mai schimbat sefii se afla si GlaxoSmithKline, Antibiotice, si Bayer. Si anul trecut industria farmaceutica a fost deosebit de efervescenta in ceea ce priveste mutarile de personal, mai multi oameni cu vechime de zece ani hotarand sa renunte la conducerea companiilor. Putine au fost grupurile farma care nu au avut mutari de sefi, una dintre exceptii fiind liderul pietei, grupul elvetian Hoffmann la Roche.

 

Cine a condus Eli Lilly

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO