Companii

Elmiplant se extinde cu o fabrica de un milion de euro

25.09.2003, 00:00 120



Producatorul de cosmetice Elmiplant Prodfarm, producatorul marcii Elmiplant, a investit un milion de euro in constructia unei fabrici, pentru a se pozitiona mai bine pe piata. Constructia a inceput in urma cu trei ani si a fost realizata din fonduri proprii si din credite bancare, conform directorului general Elena Cremenescu. De asemenea, compania a investit un milion de euro in utilaje.



In primele opt luni ale anului, compania a inregistrat vanzari de 50 miliarde lei (1,3 milioane euro), in crestere, in euro, cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.



"Vara acestui an a adus pentru companie o crestere de 60% a vanzarilor pe gama de produse de protectie solara. Astfel, vanzarile realizate pe gama de produse de protectie solara Elmiplant pe litoralul romanesc, in perioada mai-august 2003 au depasit suma de 250.000 euro pentru peste 300.000 de produse de protectie solara vandute," a declarat directorul de marketing Andreea Cremenescu.



Din totalul vanzarilor, 10% au fost inregistrate prin distribuirea a doua noi produse create pentru acest sezon, Lotiune spray pentru protectie solara IFP 30 si Ulei spray pentru protectie solara IFP 12.



Vanzarile de produse pentru protectie solara au fost sustinute si printr-o campanie promotionala, desfasurata pe o perioada de cinci saptamani, in statiunile de pe litoral.



Pentru acest an, compania estimeaza o crestere, in lei, de 30% fata de anul trecut, cand vanzarile au fost de 38 de miliarde de lei (1,2 milioane de euro). In euro, cresterea va fi mai mica.



Conform unor studii de piata, Elmiplant ocupa o cota de piata de aproximativ 8% din volumul vanzarilor. Principalii sai competitori pe piata locala sunt farmec, Unilever, L'Oreal si Beiersdorf.



Compania si-a inceput activitatea in 1992, iar din 1995 si-a inregistrat toate produsele sub marca Elmiplant. Produsele sale sunt exportate pe pietele din Canada, Republica Moldova, Africa de Sud, Liban, Emiratele Arabe Unite, SUA, Israel, Australia, Senegal si Maroc. claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO