Companii

Elvetienii de la Nycomed au luat trei branduri de la Zentiva

30.09.2009, 23:19 458

Grupul farmaceutic elvetian Nycomed, care a analizatposibilitatea achizitiei companiei Ozone, si-a completatportofoliul cu trei branduri locale ale Zentiva, parte a unui acordinternational incheiat intre cele doua companii, in urma caruiagrupul elvetian Nycomed a preluat 20 dintre medicamentele produsede Sanofi-Zentiva.

Vanzarile acestor 20 de produse, pentru care incepand cu anulviitor Nycomed isi va asuma productia se ridica anual la nivelmondial la 17 mil. euro, conform estimarilor grupului.

"Interesul prezentat fata de grupul Ozone a fost doar evaluareaunei oportunitati", a declarat Lavinia Oprea, general manager alNycomed Pharma Romania.

In Romania grupul farmaceutic elvetian a preluat de laSanofi-Zentiva doua produse de pe piata OTC-urilor (produselor faraprescripttie) - Maalox si Scobutil - si unul prescriptibil,Antropina. Cele trei medicamente urmeaza sa genereze in 2010vanzari de 900.000 euro, potrivit companiei.

Compania Nycomed este prezenta in Romania din 1998 si ocupa inprezent pozitia a 33-a pe piata farma din Romania, potrivitpropriilor informatii. Grupul a avut in 2008 afaceri de 12 mil.euro pe plan local si estimeaza ca in acest an cifra de afaceri vacreste cu 15%. Achizitia celor trei produse va ajuta Nycomed ca in2010 sa obtina vanzari de 16 mil. euro.

"In conditiile economice actuale, anul acesta vom avea ocrestere mai modesta, de 15%, din cauza reducerii preturilor unorproduse cu pana la 47%, dupa ce incepand cu 2005 afacerilecompaniei s-au dublat aproape in fiecare an", a spus Lavinia Oprea.Compania nu exclude incheierea de noi parteneriate "cu companiisinergice ca portofoliu cu noi", dupa cum spune Oprea, care arefuzat insa sa ofere un posibil nume.

Oficialii nu exclud pentru viitor nici posibilitatea deschideriiunei unitati de productie in Romania, fie prin constructia uneifabrici, fie prin achizitia unui producator local, insa afirma cain prezent nu exista nimic concret. "Nu excludem posibilitateadeschiderii unei fabrici in Romania, daca va aparea oportunitatea.Planuri se fac insa dupa ivirea oportunitatii", a spus FrankRotmann, vicepresedinte pentru Europa Centrala si de Est.

La nivel mondial, Nycomed, cu sediul la Zürich, Elvetia, detine19 facilitati de productie in 13 state si distribuie produsele inpeste 100 de tari. In 2008, grupul farmaceutic a obtinut o cifra deafaceri de 3,4 mld. euro, fiind in top 30 companii pe piata deprofil, potrivit informatiilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO