Companii

Elveţienii de la Syngenta trag linie pe 2011: vânzările urcă cu 14% la 13,2 mld. $

Autor: Gabriel Razi

09.02.2012, 19:36 132

Grupul elveţian Syngenta, unul dintre cei mai mari producători de seminţe şi produse pentru producţia plantelor la nivel mondial, a încheiat anul trecut cu vânzări de 13,2 miliarde de dolari, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor dintr-un raport al companiei.

"Pot să anunţ că am fost capabili să înregistrăm o creştere puternică a vânzărilor şi a încasărilor pentru anul trecut în timp ce am reuşit să implementăm şi strategia companiei într-un ritm care a depăşit aşteptările noastre iniţiale", a declarat Mick Mack, CEO al Sygenta.

Din totalul încasărilor de anul trecut 10 miliarde de euro au venit pe linia produselor pentru protecţia plantelor în timp ce restul a fost generat de comerţul cu seminţe.

Gigantul elveţian este prezent şi pe piaţa locală, unde a avut afaceri în 2010 de aproximativ 35 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO