Companii

Enache, dispus sa vanda si alte hoteluri prin sale&lease back

Enache, dispus sa vanda si alte hoteluri prin sale&lease back

Radu Enache

23.11.2009, 23:14 30

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul grupului hotelierContinental, cu afaceri de 27 milioane de euro anul trecut, ia incalcul vanzarea de noi unitati hoteliere prin contracte de tipsale&lease back, dupa ce in ultimii doi ani a semnat patruastfel de contracte, in valoare de circa 35 milioane de euro.

"Contractele de tip sale&lease back reprezinta o sursa definantare la care probabil voi mai apela. In planul de finantaremai avem prinse si alte proiecte, dar voi lua o decizie inurmatoarele cinci, sase luni, dupa ce se vor mai linisti lucrurilein piata", a mentionat Radu Enache.

Contractele imobiliare de tip sale & lease back presupunvanzarea unui imobil, pentru ca in baza unui contract de leasing petermen lung vanzatorul sa isi pastreze dreptul de folosire abunului, in schimbul unei chirii. Enache a mai vandut prin contractde tip sale & lease back hotelul de doua stele Hello dinCapitala catre Immorent, divizia de investitii imobiliare agrupului Erste, iar anul trecut a vandut hotelul Ibis dinConstanta, care va fi rascumparat dupa 15 ani.

In 2007 omul de afaceri a mai incheiat doua contracte de tipsale & lease back in valoare de 18,4 mil. euro pentruContinental Arad si Ibis Parlament din Bucuresti.

Raiffeisen Leasing este compania care a lucrat cu Continentalpentru contractele de acum doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO