Companii

Enel spune că are 630 mil. euro pentru investiţii noi în reţele

Enel spune că are 630 mil. euro pentru investiţii noi...

Autor: Roxana Petrescu

19.11.2015, 00:07 389

Grupul italian de utilităţi Enel pregăteşte investiţii de 630 de mil­ioane de euro până în 2019 în reţelele de distribuţie a energiei din România şi speră ca în acest interval să-şi crească baza de clienţi de la 2,7 mi­lioane de consumatori 2,9 milioane de clienţi.

Enel este cel mai mare distri­buitor privat de energie din Ro­mânia, fiind prezent în trei regiuni: Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea. 

„Prin investiţiile pe care le-am făcut în energia verde noi ne-am atins ţintele în ceea ce priveşte numărul de certificate verzi. Nu ne dorim să creăm un exces. Aş spune că suntem în echilibru şi că suntem mulţumiţi cu ceea ce avem în acest moment“, a declarat Francesco Starace, CEO-ul grupului italian. 

Dincolo de proiectele de dez­voltare, un subiect fierbinte legat de activităţile Enel este situaţia procesului cu statul român în care italienilor li s-au cerut 521 de milioane de euro pentru pachetul minoritar pe care-l mai deţin în fosta Electrica Muntenia Sud. Procesul se află la Curtea de la Paris. 

„Nu cred că vom avea un rezultat mai devreme de 2017“, a mai precizat Starace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO