Energie

Andrea Valcalda, Head of Sustainability, Enel Group: În România aproape toate staţiile primare sunt digitalizate

Andrea Valcalda, Head of Sustainability, Enel Group: În...

Autor: Simona Tatu

20.02.2017, 15:25 251

Andrea Valcalda, Head of Sustainability în cadrul grupului italian de utilităţi Enel, un executiv cu 20 de ani de experienţă în sectorul energetic spună că orice tendinţă nouă te obligă să ţii pasul cu ea, să fii activ, „altfel rămâi în urmă”.

„În România aproape toate staţiile noastre primare sunt digitalizate şi încercăm să îmbunătăţim calitatea serviciilor la nivel naţional. Sunt foarte multe oportunităţi în România, pentru că România are un sector IT foarte bine dezvoltat”.

În opinia reprezentantului grupului Enel, accesul la electricitate şi asigurarea de energie la preţuri accesibile sunt teme problematice în Europa. Întrucât criza economică a creat dificultăţi pentru multe persoane în a-şi plăti facturile, în ţări precum Italia, Spania şi România, autorităţile, companiile şi organizaţiile neguvernamentale trebuie să conlucreze şi să îi ajute pe aceşti consumatori vulnerabili.

Andrea Valcalda spune că doar prin colaborarea dintre diferite instituţii poate fi asigurat progresul în sectorul energetic şi nu numai. „Electricitatea este un bun fundamental pentru progresul societăţii. Experienţele trecute ne spun că progresul şi inovaţia  pot fi văzute doar dacă sunt incluzive şi vizibile pentru toţi, nu doar pentru unii. Aşadar, trebuie să conlucrăm, nu doar în sectorul energetic, pentru a face progrese”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO