Energie

„Au fost proiecte care au primit vot negativ din partea FP“

„Au fost proiecte care au primit vot negativ din partea...

Autor: Radu Bostan

02.05.2014, 00:06 272
Complexul Energetic Oltenia (CEO), a doua sursă de energie din sistem, a anunţat că a încheiat anul trecut cu un câştig brut de 73 de milioane de lei, în replică la declaraţiile lui Grzegorz Konieczny, manager al Fondului Proprietatea (FP) care arăta că producătorul de energie a închis anul trecut pe pierdere şi trebuie restructurat.
 
Konieczny spunea la începutul săptămânii că listarea CEO pe bursă, care ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, se află sub semnul întrebării, deoarece compania nu a fost restructurată şi a terminat anul 2013 pe pierdere, potrivit Mediafax. Fondul Proprietatea deţine 20% din compania de stat.
 
Directoratul CE Oltenia nu a dat publicităţii bilanţul final pe 2013, ci a postat doar un comunicat scurt în care a anunţat că producătorul de energie a realizat venituri din exploatare şi financiare de 4,56 de miliarde de lei (1,032 miliarde de euro), în timp ce cheltuielile de exploatare şi financiare au fost de 4,49 miliarde de lei (1,016 miliarde de euro), diferenţa fiind de 72,9 mil. lei (16,5 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO