Energie

O companie chineză vrea să construiască o termocentrală în Mehedinţi

O companie chineză vrea să construiască o...

Autor: Carol Dan

21.01.2014, 17:15 480

Compania HiSun PV Technology, subsidiară a China Evergreen Industry Group, este interesată să construiască o termocentrală în Halânga, judeţul Mehedinţi, în parteneriat cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN).

"Compania chineză a comunicat că este interesată să se implice în realizarea acestui proiect ca investitor şi operator al proiectului, beneficiind de avantajul de a obţine certificate verzi de la centralele solare", potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Termocentrala ar urma să aibă o capacitate de 300 MW, investiţia fiind evaluată, în urmă cu doi ani, de Ministerul Economiei, la 350 milioane de dolari.

O delegaţie formată din reprezentanţi ai companiei chineze şi Virgil Daniel Popescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, va face, miercuri şi joi, o vizită la RAAN.

HiSun PV Technology este specializată în realizarea de proiecte energetice. Anul trecut, compania a achiziţionat în România şase proiecte pentru centrale solare, pe care le-a construit deja şi care urmează a fi puse în funcţiune în cursul anului 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO