Energie

​Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica: „Am beneficat de aceste preţuri ridicate din luna ianuarie, dar suntem conştienţi că cel mai probabil va fi un tren trecător”

​Daniela Lulache, directorul general al...

Autor: Roana Rotaru

21.02.2017, 14:59 751

Daniela Lulache, admite că a beneficiat de preţurile ridicate ale energieie electrice din luna ianurie, însă spune că nu se aşteptă ca acestă creştere a preţurilor să se menţină pe termen lung.  Director general al Nuclearelectrica a mai scos în evidenţă că producţiile companiei sunt constante de la an la an, iar Nuclearelectrica se bazează mai multe pe contracte stabilite în avans.

„Nu pot să spun ca am benefeciat de această perioadă atât timp cât producţia noastră este constantă de la un an la altul, în aceeaşi luna, aceeaşi zi. E clar că şi profilul nostru este preponderent pentru produse în bandă. Întotdeauna încercăm să avem energie contractată în avans. Am beneficiat de aceste preţuri, dar suntem conştienţi că cel mai probabil va fi un trend trecător”, a spus ea.

Alte declaraţii făcute de Daniela Lulache, directorul general  al Nuclearelectrica în cadrul ZF Power Summit 2017:

Piaţa de energie din România are nefuncţionalităţi majore. Ce s-a întâmplat în ianuarie este o dovadă în acest sens. Chiar dacă nu eşti specialist, este evident că dacă jumatate din tranzacţii se fac pe ziua următoare nu ai cum să ai predictibilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO