Energie

KDF Energy, firma celui care a recuperat manuscrisele lui Cioran, intră pe tranzacţiile cu energie şi vrea eoliene de 60 mil. euro în 2014

Andreea Vlad, directorul departamentului de energie al KDF Energy
Acum avem semnate contracte pentru preluarea energiei produse de parcuri solare cu o capacitate de 120 MW. Din această capacitate 52 MW produc acum, la sfârşitul anului vor fi 70 MW, iar restul urmează să fie puşi în funcţiune în 2014. Vrem ca la finalul anului viitor să dublăm această capacitate de proiecte de la care cumpărăm energia.

Andreea Vlad, directorul departamentului de energie al KDF Energy Acum avem semnate contracte pentru preluarea energiei produse de parcuri solare cu o capacitate de 120 MW. Din această capacitate 52 MW produc acum, la sfârşitul anului vor fi 70 MW, iar restul urmează să fie puşi în funcţiune în 2014. Vrem ca la finalul anului viitor să dublăm această capacitate de proiecte de la care cumpărăm energia.

Autor: Roxana Petrescu

26.09.2013, 00:05 888
KDF Energy, companie cu un business de circa 40 mil. euro specializată în tranzacţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, controlată de omul de afaceri George Brăiloiu, se va orienta mai ales pe furnizarea de electricitate ţinând cont de scăderea preţului certificatelor de carbon şi de investiţiile pe care firma le derulează în sectorul energiei verzi.
 
„În ianuarie 2013 am făcut pri­me­le tranzacţii cu energie“, spu­­ne Andreea Vlad, directo­rul de­par­tamentului de ener­gie din ca­drul KDF Energy. Noul de­par­tament se axează cu precă­de­re pe în­cheierea de contracte cu pro­du­­cătorii de energie verde. Practic, com­pa­­nia preia toată energia estimată de pro­ducătorul de energie regene­ra­bilă, îi su­portă dez­echilibrele cauzate de ca­rac­te­rul variabil al producţiei, dar în schimb pre­ţul de achiziţie al energiei este mai mic.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO