Energie

MOL continuă extinderea şi deschide o nouă benzinărie în Suceava

 MOL continuă extinderea şi deschide o nouă...

Autor: Roxana Petrescu

12.06.2013, 12:02 621

Grupul petrolier ungar MOL continuă extinderea pe piaţa locală după ce a investit un milion de euro într-o nouă benzinărie, în Gura Humorului, Suceava. Astfel, reţeaua MOL a ajuns la 138 de puncte de alimentare.

"Benzinăria din Gura Humorului este a treia pe care am deschis-o de la începutul acestui an, extinzând reţeaua noastră la 138 de unităţi. MOL România consolidează astfel acoperirea naţională a reţelei de benzinării şi va continua strategia de extindere pe termen lung pe piaţă", a declarat Kinga Daradics, country chairman al MOL România.

Planurile de extindere vin în sprijinul strategiei grupului ungar pentru piaţa românească, MOL ţintind obţinerea unei cote de piaţă de 15% în 2015 după ce anul trecut a controlat 12% din piaţă.

Pe lângă distribuţia de carburanţi, MOL activează în România şi în domeniul de ex­plorare şi producţie de hidrocarburi.

Grupul a semnat în 2011 acor­durile de concesionare pentru trei perimetre localizate în vestul ţării, în apropierea graniţei cu Ungaria, anume Voivozi (Bihor), Adea (Arad) şi Curtici (Arad). Acordul privind blocul de la Curtici a fost ratificat de autorităţile române la sfârşitul anului trecut.

MOL România nu a anunţat re­zultatele financiare pentru 2012. Afa­cerile înregistrate de companie au ajuns în 2011 la 740,2 mi­lioane de euro, în creştere cu 17% faţă de 2010. Rezultatul net a fost o pierdere de 3,1 mil. euro, faţă de un profit de 19,4 milioane de euro în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO