Energie

Preţul barilului de petrol a trecut de 46 de dolari

Preţul barilului de petrol a trecut de 46 de dolari

Autor: Ştefan Stan

21.11.2016, 09:56 134

Preţul barilului de petrol a urcat pentru a doua zi consecutiv, adăugând 1,2% şi ajungând la 46,25 de dolari, după ce vineri a crescut cu 0,6%.

Preţul petrolului a crescut pe fondul optimismului că OPEC va ajunge la un acord pentru stabilirea cotelor individuale de producţie, în timp ce traderii par convinşi că SUA va majora dobânda de referinţă în decembrie, scrie Bloomberg.

Futures pentru petrol au urcat cu până la 1,4% în New York, adăugând avansului de 5,3% de săptămâna trecută. Având în vedere că întâlnirea OPEC va avea loc săptămâna viitoare la Viena, ministrul iranian al energiei, Bijan Namdar Zanganeh a spus că este ”foarte probabil” să ajungă la un consens, potrivit ocmentariilor publicate de serviciul de presă al Iranului.

Preţul petrolului şi-a revenit după ce a atins săptămâna trecută minimul ultimelor două luni, în condiţiile în care membrii OPEC au început să reînceapă discuţiile şi eforturile diplomatice înainte de întâlnirea de pe 30 noiembrie.

Preţul aurului a urcat cu 0,4%, în timp ce metalele industriale au crescut de asemenea pe bursă. Nichelul a urcat cu 3,2%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO