Energie

Producătorii români de energie prind gustul exportului: „În România nu mai avem piaţă“

Producătorii români de energie prind gustul exportului:...

Autor: Roxana Petrescu

08.08.2014, 00:05 501
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România intrat în februarie anul acesta pentru a doua oară în insolvenţă, va avea din septembrie un birou de tran­zac­ţionare a energiei la Budapesta, cel de-al doilea urmând să fie deschis în Serbia (Belgrad).
 
Ungaria, Bulgaria şi Serbia sunt principalele destinaţii de ex­port pentru curentul românesc, activitate care anul acesta s-a dovedit a fi o adevărată gură de oxigen pentru producători locali în contexul reducerii consumului de energie.
 
Hidroelectrica nu este sin­gu­ra companie care încear­că să-şi construiască o poziţie în co­merţul cu energie, Com­ple­xul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie ter­mo local, anunţând la rân­dul său că vrea să-şi facă o com­panie de trading. Aceste mă­suri au loc în contextul în care acum pro­du­cătorii români de energie sunt obligaţi să tran­zac­ţioneze can­tităţile dispo­ni­bile numai pe bursa de energie OPCOM şi nu pot beneficia direct de opor­tunităţile create pe pieţele externe.
 
„Vom deschide prezenţe la Budapesta şi Belgrad. Prima va fi deschisă la Buda­pes­ta în luna septembrie. Am­be­le vor fi reprezentanţe de tra­ding“, a de­clarat Remus Borza, avoca­tul care contro­lea­ză firma Euro Insol, admi­nis­tratorul judiciar al Hidro­electrica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO